Alt muligt andet og alt muligt andet... smiler

Her på denne side finder du Alt muligt andet.

OG, alt muligt andet kan jo være mange ting...Du har flere muligheder, bare tryk og vælg

Da jeg er skiftet fra anden site har jeg måtte slette alle billederne. Det er mit håb at jeg en dag igen får sat nye billeder ind.... for hvad er en opskrift uden syn for sagen?? Ja jeg spørger bare... griner

Men søg... og du skal finde... alt muligt andet

 

Havelåge og snik snak
Tryk og vælg alt muligt andet
Gode råd
Mine madopskrifter
Rengøring uden KEMI
Om og TIL BØRN
Tryk og vælg alt muligt andet

Når du vil til en anden side trykker du bare videre igen og alle faner bliver igen synlige hvis du trykker på Tryk og vælg... ganske nemt og alt muligt andet....

Gode råd

Jeg har modtaget et godt råd fra Gitte Birgit Bjørn i Aalborg  d. 18. December, 2011
vedrørende opbevaring af klejner.

Lægges ikke i tætsluttende dåser, men derimod med et viskestykke over.
Så bliver de ikke hårde og forbliver bløde...

TAK for rådet, Gitte.

 
 
 
                                   Denne 10. April, 2011

Kan jeg fortælle at det er vildt praktisk
at lægge 1 stykke bagepapir i bradepanden, uanset hvad der skal  i ovnen!
Kylling og stege sætter brændte "ting" i bunden og er svært at få af....
Det der er tilbage efter bagepapiret er fjernet sættes i blød med koldt vand et par timer...
fjernes let med varmt vand og opvaskemiddel...

 
 
 
 
 
 

Denne side vil jeg fylde med alle de gode råd, der virker for MIG...
Måske virker de også for dig.?

Når jeg bruger bagepapir, krøller jeg det først sammen og kommer lidt vand på....
Det bliver let at forme bradepanden og bagepapiret bliver liggende mens dejen hældes i.

Et råd min mor har lært mig.
-------------------------------------------------


Ved fastbrændte bradepander og andet køkkengrej, lader jeg det stå i blød med KOLDT vand.
Ellers brænder det bare mere fast!

Det sparer på de SKRAPPE midler og værner om vores JORD!

Et godt råd fra min venninde, Jane Framebuf.
-------------------------------------------


Når jeg sætter opvaskemaskinen igang, sætter jeg opvaskebørsten på hovedet i bestikkurven.
Så er min opvaskebørste "altid" ren.

Og jeg har gerne 2 opvaskebørster. En ren og en i maskinen.... smiler

Selvopfundet
------------------------------------------------

Når jeg har haft dej eller rørt fars i skålen, stiller jeg den i KOLDT vand og efter lidt tid skraber jeg med dejskraberen alt det overskydende i skålene ud og i skraldespanden.
Ingen ulækre opvaskebørster!

Selvopfundet
----------------------------------------------


Hundehår i ryatæppet!
Det tager LLAANNGG tid med støvsugeren....så ryst tæppet og..
Tag en vinduesskraber og kør gummikanten over luvene. Hundehårene skrabes NEMT sammen!
Godt råd fra Jane Framebuf.

------------------------------------------------

 

Når jeg skal røre fars eller dej sammen.

Hvad enten det er med hænderne eller elpiskeren.

Så stil skålen ned i vasken mens du arbejder med det.

Du slipper for at have "trætte" skuldre.

Piskeren er "tung" i en forkert arbejdsstilling.

Det er nemmere at ælde en dej sammen både for hænder og skuldre.

Mit eget råd.

Mine madopskrifter

 Käthe`s Juleboller eller HYGGEBOLLER hele året.

50g. hakkede mandler.
300g. fintrevet gulerod.
2 fintrevne æbler.
2 fintrevne pærer.
 Blandes med:
1 l. lunt vand.
3 tsk. kanel.
1 tsk. kardemomme.
½ tsk. ingefær.
1 tsk. allehånde.
1 tsk. salt.
125g. sukker.
75g. smør.
2½ dl. piskefløde.
 tilsæt nu ca. 2 kg. hvedemel. Dejen må ikke blive for fast!
Tilsæt et brev tørgær i melet!

Hæver ½ time.

Æltes igen og formes til boller som efterhæver 
½ time.
Sættes på bagepapir.

Pensles med 1 æg pisket med lidt mælk og strøs med perlesukker.
Bages 14 min. ved 220 grader midt i ovnen.

Ca. 40 stk.

De er ikke hårde i skårpen som alm. boller når de er færdige.
Bløde og lækre.
Fryse egnet.

God fornøjelse.
Käthe                                                     

___________________________________________

 Käthe`s koldskål.
Med 9,875 i karakter...

Rigeligt til 4 personer!

4 pastoriserede æggeblommer piskes med 75g. sukker og 1 stor spiseske vaniliesukker.
Pisk 1 l. ymer i.
Pisk 1 l. kærnemælk i.
Pisk 1/4 l. piskefløde til flødeskum og vend den i kærnemælken.
500g. frosne jorbær blendes og vendes i koldskålen.

Velbekommen.

 

________________________________________________

Käthe´s egen kolde kartoffelsalat.  6 prs.

2kg. kartofler der skrælles og koges med salt i 18min.
Kartoflerne skal køles helt af, så kog dem om formiddagen!

2½ dl. cremefraice 18%
3 spsk. mayonaise.
1 spsk. tørret dild.
1 spsk. honning.
1 tsk. salt.
1 tsk. hvid peber.
1 bundt persille der klippes i.
1 bundt forårsløg der vaskes og skæres i skiver.
1 stor rød peber der snittes og skæres i tern.
1 agurk der deles og snittes.
1 bakke sukkerærter der skæres i stykker.
1 stor dåse majs.
4 fed hvidløg der presses.
1 spsk. citronsaft.
1 lille æble der fint snittes.
De kolde kartofler skæres i stykker og kommes i.
Alt vendes sammen og sættes koldt ca. 2 timer.

En fuldtræffer!

Jeg serverede langtidsstegt kylling til.

_________________________________________________

På opfordring fra Gitte i Aalborg. 

Marzipan, chokolade, appelsinkage.

Sæt ovnen på 175 grader.

Riv skallen af en usprøjtet appelsin.
Pres saften fra ½ appelsin.
Riv 200g. marzipan groft på rivejernet. Odense ren rå.
Hak 100g. Premium 86% cacoa, chokolade.

I en stor skål piskes
250g. smør blødt med 200g. sukker.
5 æg i str. m-l. piskes i- 1 ad gangen.
Tilsæt nu 250g. økologisk hvedemel
samt 2 tsk. bagepulver.
Pisk dejen til den er ensartet.

Tilsæt appelsin og saft, marzipan og chokolade -
rør det hurtigt i.

Kommes i en springform foret med bagepapir.
Bages ved 175 grader i ca. 50 min. på midterste rille.
Prøv med en strikkepind.
Hvis der hænger dej på pinden gives endnu 5 min.
Falder kagen sammen så nyd at den bliver lidt klæ.

Kan pyntes med glasur når kagen er kold eller spises med flødeskum tilsat vanilje.

P.S. ønskes en fladere kage tilsættes kun det ½ af bagepulveret.

Opskrift af Käthe Ejlerskov

 

______________________________________________

Creme boller..

På opfordring fra Susan, mor til Sarah i Ballerup...
Når der skal bages næste gang...
Bliver det vist til CREME BOLLER!

Creme boller.
32 stk.

50g. gær, røres med ½l. lun fløde og 2 spsk. sukker samt 1 tsk. salt.
Røres til gæren er helt opløst og hviler derefter 10 min.
150g. smør smuldres i melet og tilføres derefter fløden, som æltes til en smidig dej.

Hæver et lunt sted ca. 1 time.

Rulles herefter ud til en tynd "plade" som skæres i firkanter, alt efter hvor store boller man ønsker.
Jeg lavede 10*10cm. fyldte dem med nougat.
Fyldte nogle med marzipan.
Andre med hvid chokolade og de sidste fyldte jeg med creme, lavet af lagkagecreme.
Alle firkanterne pakkes og lægges med samlingerne nedad på pladen på bagepapir.

Hviler yderligere 1 time.

Pensles med sammenpisket æg.
Bages ved 225 grader, ca. 8- 12 min. alt efter størrelse.
Til de er gyldne!

Mens de er varme kan de pensles med smeltet smør og drysses med perlesukker eller når de er kolde med glasur eller smeltet chokolade.
Måske lidt violer eller fint krymmel i den våde glasur..

God fornøjelse.

Færdige creme boller.. namnam, siger jeg bare... men altså ikke min egen opskrift!

_________________________________________________

 

Käthes egen banankage.

Min helt egen Banankage med glasur.

Sæt ovnen på 175 grader.
200g smør.
150g. sukker.
6 æg.
400g mel.
2 tsk. bagepulver.
4-5 stor modne bananer.

Flormelis til glasur.

Brug elpisker på højeste hastighed!

200g smør og 150g sukker piskes til en absolut blød masse.
Tilsæt 1 æg ad gangen og pisk godt.
Tilsæt 450g mel og 2 tsk. bagepulver og pisk godt.
Tilsæt 4-5 store mosede godt modne bananer og pisk godt.

Kom dejen i en stor springform eller et ildfast højt fad der svarer til ½ bradepande til ovnen beklædt med bagepapir.
Bages i midten af ovnen ca. 50-60 min. Prøv med en strikkepind. Hvis der er dej på pinden så giv den 5 min. mere.

Når kagen er afkølet laves glasuren og kommes over og fordeles.

Mine gæster giver den rigtig gode karakterer!

Nem at røre sammen inden gæsterne kommer og kan sagtens spises uden glasur, men som lun nybagt kage!

Selv børn synes om denne kage!!

 

________________________________________________

Käthe`s egne pandekager.

 Mine helt egne pandekager med masser af SMAG!
Her er nok til 4-5 personer.

650g. mel hældes i en stor skål.
Tilsæt 8 dl. koldt vand og rør med røremaskine til en jævn masse.
Tilsæt 4 æg,  ½ dl. olivenolie, en god ½ Øl og rør stadig til en jævn masse.
Tilsæt så 75g. sukker, 1tsk. salt, 1tsk. kardemomme, 1tsk. vaniljesukker, 1 stor spsk. revet økologisk citronskal. Rør godt sammen med maskinen og lad dejen hvile ½ time.

Bag pandekagerne ved jævn varme til de er gyldne.
Kom UNDER 1tsk. margarine på panden til hver bagning. Dette er rigeligt, da der er olie i dejen.

TIP. Jeg bager på 2 pander af gangen for det ikke skal tage så lang tid!

Hertil kan jeg anbefale en isting sådan her...

1/4 piskefløde der piskes til flødeskum.
3 spiseskeer flormelis og 
1 spiseske vanillisukker tilsættes.
250g. frosne jordbær blendes og vendes i flødeskummen...

Ammmm.... af, Käthe Ejlerskov.

 

______________________________________________

Banansnegle med citronglasur.

24 stk.

25g. gær.
1dl. lunken vand.
200g. skrællede bananer.
1dl. kærnemælk.
1 knsp. salt.
1 spsk. sukker.
450g. mel.

CREME
½ l. minimælk.
2 æg.
3 spsk. hvedemel.
75g. sukker.
Fintrevet skal og saft af 1 citron.

GLASUR
100g. flormelis.
Fintrevet skal og 2 tsk. citronsaft
(usprøjtet citroner)

Opløs gæren i vandet. Mos bananerne og bland dem med kærnemælken. Kom det over i gæren. Tilsæt salt, sukker og det meste af melet til en blød og smidig dej.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted.
Alle indgridienserne til CREME i en gryde og kog det op under omrøring og lad det koge under omrøring i 3 min.
Lad CREMEN køle af og rør i den indimellem så den ikke trækker skind!
Kom bagpapir på 2 plader og tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Rul dejen ud til en ca. 25* 50cm. firkant.
Smør CREMEN på og rul dejen sammen som en roulade.
Skær i 24 skiver og læg dem på pladerne.
Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse.
Bag dem ca. 15- 20 min.

Når sneglene er afkølede røres GLASUREN og kommes over.

Den får topkarakter! Men altså ikke min egen opskrift!

 

_______________________________________________

 Hindbærkage med kokoslåg.

Denne kage kan med fordel bages 1-2 dage i forvejen og stilles i køleskab. God ide`hvis men har meget om ørene!

Pisk 3 æg sammen skummende sammen med 375g. sukker (ca. 4½dl.). Vend forsigtigt 225g. mel(knap4dl.) og 3 tsk bagepulver i skiftesvis med 2dl. koldt vand.
Fordel dejen i en smurt bradepande eller form beklædt med bagepapir, ca. 25*30cm.
Bag kagen i den nederste halvdel af ovnen ved 175 grader i ca. 25 min.
Tag kagen ud og fordel et godt lag hindbærmarmelade over kagen.
Bland 75g. smør, 150g. sukker(knap 2dl.), 2 æg, 3tsk. vanillesukker og 225g. kokosmel(ca. 6½dl.) i en gryde og varm det op sammen.
Fordel kokosblandingen over hindbærmarmeladen og stil den tilbage i ovnen ved 200 grader og bag den 12-15 min. til den er gylden i overfladen.

Fryseegnet.

Til en hel bradepande til ovnen bruger jeg dobbelt portion.

En utrolig frisk kage. Men altså ikke min egen opskrift!

Rengøring uden KEMI

Tøjvask med omtanke.

 

SÅ fandt jeg TØJVASK som INGEN bliver skadet af...... JUBIIII... men det er så også NU jeg skal lære at dossere rigtigt.. ikke bruge for meget for det er for dyrt og ikke bruge for lidt for tøjet ønskes RENT.. hihi

Købt hos min KLIDMOSTER i Slotsgade her i Hillerød.

Smiler

Klidmoster er jeg vist blevet...

 

OG så følger rengøringen og andet jo med....

Denne side er tænkt som en vejledning på de ting JEG har tænkt i forhold til at beskytte vores planet. 

Her kommer kun til at stå mine egne ideer og erfaringer. Altså ting jeg HAR afprøvet selv OG hvordan jeg har båret mig ad... om det har været godt eller skidt eller HÅRDT arbejde måske... smiler

TAK fordi DU hjælper miljøet.

Med kærlighed Käthe

Eddike kan andet godt.

 

Mit badeværelse, toilet udvendigt, vask, andre fliser samt gulv kan gøres rene fra kalk, ved at lave en blanding af 2 dele eddike og 1 del vand. Jeg tog en svamp og brugte den bløde side! Vaskede alle ting, vaskede efter med våd klud og eftertørret med tør klud.

God fornøjelse.

 

Citroner er godt til meget.

 

Afkalkning af badeområder.

Jeg har taget 4 citroner og delt dem, lagt dem i en skål og taget en gaffel med til at stikke hul i "væggene" i citronerne så det ikke er helt så hårdt at presse saften ud mens man gnider på alle fliserne... MEN først skylles alle fliser og fuger med vand. Fugerne kan ikke li citronsyren så de SKAL være våde! Tag handsker på... så du beskytter dine hænder!

Ja alle fliser gnides med de friske citroner til fliserne ser pæne ud. Lad det sidde lidt. Skyl efter og tør efter med tør klud.

Jeg syntes det var hårdt arbejde nu da mine hænder og fingre ikke ltid vil som jeg.... smiler men jeg kom igennem og det er ikke sidste gang. Det er fremadrettet. IKKE MERE KEMIKALIE!

God fornøjelse.

Citroner også rengøring

Citroner er også til rengøring.

Om og TIL BØRN

Børneeksem... hvem kender til det?

Mit bedste råd er Ceridal badeolie. 1 hætte fuld i badevandet og 1 gang om ugen smører barnet direkte på huden med denne olie.

At blive smurt ind i ren olie af Ceridal skulle efter sigende være meget bedre end selve den creme man kan købe i samme mærke. 

VÆR OBS... barnet bliver meget glat. Smør barnet ind på gulvet eventuelt mens I leger og har varme på så det kan trænge lidt ind inden det kommer til at sidde i tøjet.

Rådet var et råd jeg hørte helt tilfældigt og jeg har rådet andre til det og fået tilbagemeldinger på at det VIRKER.... og holder det NEDE.